Sayıştay'ın yüksek yargı yeri olmasına yönelik önerge reddedildi

Haber Giriş : 01 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili Haluk İpek'in verdiği ve Sayıştay'ı ?yüksek denetim ve mali yargı? kurumu haline dönüştüren önerge Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in karşı çıkmasıyla komisyonda reddedildi.

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın da ?Anayasal zorunluluk? olarak açıkladığı önerge dün komisyonda uzun süre tartışıldı. Bakan Çiçek, ?bütünlüklü bir çalışma yapılması gerektiği' gerekçesiyle önergeye karşı çıktı. Bakanı CHP'liler destekledi. Sayıştay Başkanı Damar, ?Mali yargı ifadesini çıkarıp önergeyi kabul edelim.? önerisini kabul etmedi. İpek, önergesini daha sonra geri çekti.

Komisyonda kabul edilen bir önerge ile, ?yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme' hakkındaki sınırlama genişletildi. Pakette yer almayan ?olağanüstü hal? ifadesi değişikliğe eklendi. Buna göre, yaşama hakkının sınırlandırılacağı durumlar şöyle: ?Meşru müdafaa hali, yakalama ve tutuklama kararlarının yerine getirilmesi, bir tutuklu veya hükümlünün kaçmasının önlenmesi, olağanüstü hal, bir ayaklanma ve isyanın bastırılması sırasında silah kullanılmasına kanunun cevaz verdiği zorunlu durumlarda meydana gelen öldürme fiilleri.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber